13 Ekim 2011 Perşembe

Suzan Zengin’i kaybettik!

Umut Yayımlık Kartal Büro çalışanı Suzan Zengin, 12 Ekim günü aramızdan ayrıldı.

Hapishane koşullarının tetiklediği ağır sağlık sorunları nedeniyle açık kalp ameliyatı olan Suzan Zengin, 17 gündür yoğun bakımdaydı.

28 Ağustos 2009 sabahı Suzan Zengin’in evi polis tarafından basılmış ve bir komplo sonucu tutuklanmıştı. Bir buçuk yıl boyunca tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde tutuklu kalan Suzan Zengin’in birçok kronik rahatsızlığı bulunuyordu. Sağlık sorunlarının tedavisi için yürütülen tüm çabalar, devrimci-yurtsever tutsakları ölüme terk eden zihniyetin kalın duvarları ile karşı karşıya kaldı.

Suzan yoldaş, devrimci, sosyalist basın kimliği ile işçi ve emekçilerin direniş ve eylemlerinin yanı başında onlarla omuz omuzaydı. Fotoğraf makinesi ve kalemi ile işçi havzalarının ve emekçi semtlerin her daim ayrılmaz bir parçası, öfkelerinin, özlemlerinin ve umutlarının; emeğine ve geleceğine sahip çıkmak adına yürüttükleri işgallerin ve grevlerin sesiydi.

52 yıllık yaşamının büyük bir bölümünü, baskılara ve eşitsizliğe karşı mücadele ederek geçiren Suzan yoldaş, defalarca gözaltına alınmış, işkencelerden geçirilmiş ve tutuklanmıştır.

O emekçilerin kahrolası sömürü ve zulümden kurtulması ve özgür bir geleceğe yürüyebilmesi için mücadelenin zorunlu olduğuna inanmıştı.

Suzan yoldaş, emekçiliği, mücadeledeki ısrarı ile daima bizimle birlikte olacak, yaşayacak!

Suzan yoldaşı, tüm dostları, yoldaşları ile birlikte son yolculuğuna uğurlayalım.



Cenaze Töreni
Tarih: 14 Ekim 2011 Cuma

Yer: Tuzla Aydınlı Cemevi/(Deri-İş Sendikası Tuzla Şubesi arkası)

Toplanma Saati: 12.00