8 Şubat 2012 Çarşamba

RAGIP ZARAKOLU KİTAPLARIYLA BULUŞSUN…

Dört aya yakın bir zaman oldu. Düşünce özgürlüğünün yılmaz savaşçısı, yazar, yayıncı, Ragıp Zarakolu hâlâ Kocaeli F-Tipi’nde. Oğlu Deniz’le birlikte… Her ikisi de KCK kovuşturmaları kapsamında tutuklanan baba-oğul Zarakolu’ların ne zaman hâkim karşısına çıkartılacakları dahi belli olmadı daha… Tıpkı öteki “düşünce suçluları” gibi.

Ragıp’ın tutuklanması yalnız Türkiye’de değil, Uluslararası düzlemde büyük tepki uyandırdı. Sınır Tanımayan Gazeteciler, Avrupa Gazeteciler Federasyonu, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı, Uluslararası Yayıncılar Birliği, Uluslararası Basın Enstitüsü, PEN, örgütleri tutuklama kararına ser tepki gösterirken, Britanya parlamentosu önünde protesto gösterileri düzenlendi; iki savcı ABD dışişleri bakanına Ragıp Zarakolu için mektup yazdı… Tepkiler, çoğalarak sürüyor.

İktidar ise tüm bu tepkiler, protestolar karşısında “üç maymun”u oynamayı sürdürmekte: görmüyorlar, duymuyorlar, konuşmuyorlar. Müphem ve muğlak bir “KCK soruşturmaları kapsamı” dışında, Ragıp Zarakolu’nun neden, hangi somut kanıtlar ve gerekçelerle
“içeride” olduğu dahi açıklanmış değil…

Bu durum böyle süremez! Biz sustukça Türkiye başta Kürt illeri olmak üzere 770 bin
kilometre karelik bir cezaevine dönüşüyor. Biz sustukça Kafka’nın Dava’sı hergün yeniden ve yeniden yazılıyor, yaşanıyor bu ülkede.

Biz Ragıp’ın dostları, yoldaşları, haykırıyoruz: “Artık yeter!”

Bu ülkenin dönüp dolaşıp yazarları, öğretmenleri, öğrencileri, akademisyenleri, siyasetçileri demir parmaklıklar ardında, kitapları yasaklı, basını otosansürlü, alacakaranlıklara mahkûm kılınmasına Artık Yeter!

“Kitaplarıma kavuşmak istiyorum,” diyor Ragıp kapatıldığı F-Tipi’nden…
Onu kitaplarıyla buluşturmaya azimliyiz.

O ne ile suçlanıyorsa, “suç”na ortak olduğumuzu ilan etmekten onur duyuyor ve
herkesi bu çabaya destek vermeye çağırıyoruz.

Destek için İmza Formu İmza Listesi