8 Mart 2011 Salı

Hodri Meydan'ın Cezası 3 yıl 4 ay:

Sevan Nişanyan'a hapis cezası yağıyor



Selçuk 8 Mart 2011, 14:00



Selçuk’un Şirince köyündeki izinsiz köyevi inşaatlarıyla gündeme gelen yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan Selçuk Asliye Ceza Mahkemesinde görülen iki ayrı kaçak inşaat davasında toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına hüküm giydi. Nişanyan’ın daha önce benzeri davalardan aldığı toplam 13,5 yıl hapis cezası halen temyiz aşamasında bekliyor.



Bugün tebliğ edilen mahkûmiyet kararlarından ilki Nişanyan’ın İlyastepe Çiftliği arazisi içinde izinsiz olarak yaptığı 2 odalı yığma taş yapılı kendi oturduğu evi, ikincisi ise Nişanyan’ın yine aynı arazi içinde inşa ettiği Hodri Meydan Kulesi için verildi. Hodri Meydan Kulesi’nin adını Nişanyan iki gün önce basına duyurduğu bir kararla “Göçmen Kuşları ve Yaban Hayatı İzleme ve Gözlemleme Kulesi” olarak değiştirmişti.



İki suçtan 4 yıl hapis cezasına karar veren mahkeme, sanığın iyi halinden dolayı bu cezayı indirerek toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti. Sanığa ayrıca 160 TL adli para cezası ile birlikte kamu görevinden men; seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi haklardan mahrumiyet; vakıf, sendika, dernek, şirket, kooperatif ve siyasi parti yöneticiliğinden yasaklanma ve bir kamu kurmunun veya meslek kuruluşunun iznine tabi meslek veya sanatlardan birini icra edememe cezası verildi.



Mahkûmiyet kararları hakkında görüşü sorulan Sevan Nişanyan, “oyalanıyor çocuklar, ne yapsın” diyerek konuştu. Nişanyan kararı veren hakimi kalben affettiğini vurguladı.



Nişanyan iki hafta önce de Selçuk Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Şirince Köyü Kayser Kayası mevkiinde kayadan oyduğu mezar anıtı için 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.